Domowe Rafaello z kaszy manny! 20minut

Dziś zwykły niezwykły dzień :) 


Imieniny Martyny. Dlatego wyszukałam całkiem imieninowy przysmak, którym poczęstuję wszystkich! Nawet wirtualnie. 
Zapisałam sobie ten przepis już dawno temu gdzieś tam w przepiśniku, z którego wylatują mi kartki. Znalazłam go pewnie w czeluściach internetu, i nie jeden podobny też Wy znajdziecie. Ale ten jest sprawdzony, smaczny i mega szybki! Korzystajcie - chociażby przy okazji imienin :) 



1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1 szklanka kaszy manny
Kilka kostek białej czekolady (startej) lub 4 łyżki cukru.
1 szklanka wiórków kokosowych 
Ewentualnie migdał do środka.

___
Wodę, mleko, mannę i białą czekoladę gotujemy razem na wolnym ogniu ciągle mieszając do momentu zgęstnienia. 
Do gorącej masy dodajemy pół szklanki wiórek kokosowych. Mieszkamy odstawiamy do przestygnięcia. Formujemy kuleczki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych 😉 do środka można włożyć migdał. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin! Smacznego 😘



Brak komentarzy

Prześlij komentarz