#cośnadeser
Najprostsze z najprostszych ciast! Fakt, najpierw poświęcamy czas na jego upieczenie, a potem czekamy, aż krem śmietankowy stężeje w lodówce ale... WARTO! Wygląda i smakuje już niebanalnie. Tym razem ponownie przepis będzie w dwóch wersjach - dla leniwych także.
błyskawiczne ciasto z torebki + to, co potrzeba do jego zrobienia (jajka, mleko, olej), śmietanka 36%, fix śmietanowy, dżem,
Wykonanie jest naprawdę proste. Jeśli chcesz upiec obłędnie pyszne czekoladowe ciasto polecam Ci przepis z Kwestia Smaku, z którego od zawsze korzystam > https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-czekoladowe . Jeśli chcesz iść na łatwiznę - na opakowaniu będziesz instrukcja :)
Po około 40-45 minutach pieczenia odstawiamy ciasto do ostygnięcia na około 30 minut. W miedzy czasie ubijam na sztywno mocno schłodzoną śmietankę z fixem śmietanowym.
Po około 40-45 minutach pieczenia odstawiamy ciasto do ostygnięcia na około 30 minut. W miedzy czasie ubijam na sztywno mocno schłodzoną śmietankę z fixem śmietanowym.
Z ostygniętego ciasta odkroić trzeba odstający wierzch > robię to kładąc na nim głęboki talerz. Na równym spodzie rozsmarowuję na około 0,5cm dżem, a następnie masę śmietanową. Odkrojony wierzch ciasta kruszę i posypuję nim całość obficie.
Wkładam na 1-2h do lodówki. I już ;) Smacznego!
ale to mega wygląda!! Musze sama spróbować zrobić! Zapraszam do mnie http://gibobobasy.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń